RECENZIJA: Huawei Watch GT2

Huawei pametni sat ima prefinjen, elegantni izgled, koji se slaže sa većinom odjeće, kako sportskom, tako i formalnom. Kružno kućište prekriveno je metalnim okvirom od nehrđajućeg čelika. Okvir oko ekrana je minimalan i ovjeren numeričkim brojevima, što predstavlja vrijeme u 24-satnom formatu. Sa strane imaju dva dugmeta, gornji – koji služi za pokretanje općeg menija i donji za radni meni.

. www.snizenja.ba

GT2 ima OLED ekran, rezolucije 454x454 px, sa podržanim kliznim pokretima; prstom prema dolje za brza podešavanja, prema gore za notifikacije, lijevo i desno da biste pristupili meniju za muzički plejer i informacije vezane za rad srca, broj koraka, vrijeme itd. Ekran je svijetao sa dobrim kontrastom boja, jako dobro odgovara na uticaj izravne sunčeve svjetlosti.

GT2 je „napucan“ sa nekoliko fitnes funkcija, uključujući uređaje za nadzor stresa i krvnog pritiska. Također ima senzor praćenja brzine otkucaja srca, koji tačno registrira srčani ritam tokom aktivnosti ili prilikom odmora. Podržava automatsko nadgledanje nivoa stresa, što mislim da će kod mene da se oglasi kao sirena svakog prvog u mjesecu :)) , ali srećom sat nudi i vježbe disanja kako bi se oslobodili istog. Mislim da je ovo zgodna opcija. Što se tiče aktivnosti, sat podržava nekoliko, uključujući trčanje (u zatvorenom/otvorenom), šetnja (u zatvorenom/otvorenom), vožnja bicikla (u zatvorenom/otvorenom), plivanje (u zatvorenom/u otvorenim vodama), trčanje, penjanje, pješačenje, triatlon, staza, eliptični mod i veslanje. Imate opciju i ostalo, ukoliko vaš sadržaj aktivnosti nije uključen u navedene.

Što se baterije tiče, sve ovisi od toga koliko i za šta koristite pametni sat, ali u prosjeku, baterija vam može trajati do 8 dana samo na jednom punjenju.

Huawei GT2 je izvandredan pametni sat, premium dizajna koji će itekako ispuniti sva vaša očekivanja.

face