PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

NOVI NISSAN QASHQAI

Premium poboljšanja koja će pomoći zadržati status vodećeg crossovera i nakon deset godina

Najprodavaniji crossover u Evropi donosi sistem ProPILOT i niz poboljšanja u pogledu dizajna, tehnologije i performansi

Novi najbogatiji paket opreme Tekna+, Qashqai najviše kvalitete

Novi Nissan Qashqai od jula 2017. u prodaji širom Evrope

Automobilizam

ŽENEVA (7. mart 2017.) – Nissan danas predstavlja novi crossover Qashqai s poboljšanjima koja će znatno pojačati njegov premium dojam. Poboljšanja donose savremeni dizajn vanjskog izgleda, viši nivo kvalitete unutrašnjosti i još bolje vozne karakteristike. 

Dodate su i nove tehnologije proizašle iz programa inteligentne mobilnosti, kojima Nissan nastavlja put prema budućnosti mobilnosti bez emisija i bez nesreća sa smrtnim posljedicama. Novi Qashqai od ove će godine biti dostupan i sa sistemom za autonomnu vožnju ProPILOT, koji nadzire upravljanje, ubrzanje i kočenje u jednoj traci na autocesti. Taj će sistem vozačima dati veći osjećaj sigurnosti, više kontrole i više slobode u saobraćajnim gužvama i pri vožnji visokim brzinama.

Paul Willcox, Predsjednik Nissana Europa, izjavio je: „Nissanova vizija inteligentne mobilnosti osnova je naših proizvoda koja nas vodi u razvoju svih naših vozila. Novi Nissan Qashqai to zorno prikazuje, a svojim će poboljšanjima nastaviti definisati i postavljati nove standarde u segmentu crossovera.

Poboljšanja u unutrašnjosti

Premium dojam novog Qashqaija ponajprije se uočava u unutrašnjosti. Zahvaljujući poboljšanom rasporedu komandi, materijalima visoke kvalitete i naprednoj tehnologiji, Qashqai ostaje najpoželjniji automobil u svom segmentu.

Potpuno novi, najviši nivo opreme novog Qashqaija, Tekna+, uključuje nova sjedišta presvučena mekom napa kožom sa luksuznim 3D šavovima na sjedištu i naslonu.

Novi je i multifunkcijski upravljač sa ravnim donjim dijelom i premium umecima od matiranog hroma. Na njemu se nalazi i kontroler za intuitivno upravljanje prikazima podataka na zaslonu instrumentne ploče koji se može pomicati u četiri smjera, a zahvaljujući kojem se smanjuje vrijeme koje vozač provodi ne motreći cestu.

Multimedijski sistem NissanConnect sa digitalnim radiom i satelitskom navigacijom sada ima novi korisnički interfejs. 

Ljubitelji muzike uz nadoplatu mogu naručiti i premium audiosistem BOSE za sedam zvučnika. Taj sistem kupcima donosi potpuniji doživljaj zvuka i priliku da slušanje muzike u automobilu prilagode svojoj osobnosti.

Automobilizam

Poboljšanja vanjskog izgleda

Poboljšanja u unutrašnjosti prati i osvježeni vanjski izgled, koji Qasqhaiju donosi više profinjenosti i novi „premium dinamični“ stil. Promjene uključuju potpuno novi dizajn prednjeg dijela, koji sad krasi najnovija verzija prednje V-motion maske.

Novi su i odbojnik i poklopac motora te nova prednja svjetla i izraženija razlika između halogenih i LED svjetala. Obje verzije dobivaju nova dnevna svjetla u obliku bumeranga. Redizajnom prednjih svjetala dodatno je pojačan premium dojam koji ostavlja novi Qashqai, a prilagodljivi svjetlosni snop poboljšava vidljivost noću.

Motiv zadnjih svjetala u obliku bumeranga prepoznatljiv na prvi pogled sada se proteže čitavim svjetlosnim sklopom i uključuje leću modernog 3D efekta koja će dodatno istaknuti svjetlosni potpis. 

Premium dojam Qashqaija poboljšavaju i dvije nove žarke boje uvrštene u paletu. Riječ je o Vivid plavoj, koja će krasiti Qashqai izložen na konferenciji za medije u Ženevi, te bronzanoj Chestnut.

Sigurnija vožnja

Qashqai je oduvijek na glasu kao sigurno vozilo. Zahvaljujući brojnim izmjenama ispod površine, novi je model zadržao vrhunske vozne karakteristike. Promjene na ovjesu, amortizerima i upravljačkom sistemu za rezultat imaju još profinjeniji doživljaj vožnje.

Veća upotreba apsorpcijskih materijala i deblja zadnja stakla su smanjili buku kotrljanja, motora i vjetra u unutrašnjosti. Dostupni su i 17, 18 i 19-inčni naplatci. Svi su aerodinamički optimizirani kako bi se poboljšala efikasnost.

Unatoč brojnim izmjenama, Qashqaijeve aerodinamične karakteristike nisu ugrožene. Koeficijent aerodinamičnog otpora od 0,31 još uvijek je najniži u klasi, a s motorom 1.5 dCi 110 koji ispušta samo 99 g/km Qashqai je zadržao i vodeći položaj u segmentu u pogledu emisija CO2. Takve inovacije smanjuju troškove korištenja.

Nova tehnologija Nissanove inteligentne mobilnosti

Od predstavljanja 2007., Qashqai je bio osnova na kojoj je Nissan gradio svoju želju da tehnologije inteligentne vožnje, koje u vozača povećavaju osjećaj sigurnosti i kontrole, učini dostupnima širem krugu kupaca. Novi Qashqai tu predanost kupcima odvodi korak dalje. 

Inteligentno kočenje u nuždi sad uključuje i prepoznavanje pješaka. Prvi je put u Qashqaiju dostupan i sisitem za upozorenje na nadolazeći promet koji smanjuje opasnost od sudara pri malim brzinama prilikom izlaska s parkirnog mjesta unazad. Automobil i dalje raspolaže sistemima za prepoznavanje saobraćajnih znakova, za otkrivanje umora vozača, inteligentnim sistemom pomoći pri parkiranju, inteligentnim Around View Monitorom, upozorenjem na vozilo u mrtvom uglu i upozorenjem na izlazak iz trake.

Temelj Qashqaijeve privlačnosti oduvijek je bio njegov status ultimativnog gradskog crossovera. On uspješno spaja praktičnost i privlačnost SUV-a s dimenzijama, upotrebnim troškovima i pristupačnošću kompakta. 

Brojne izmjene na Qashqaiju temelje se na ispitivanju stavova kupaca te su osmišljene kako bi mu pomogle zadržati položaj najprodavanijeg europskog crossovera. Od predstavljanja originalne verzije 2007., prodat je u više od 2,3 miliona primjeraka.

Poboljšanja Nissan Qashqai čine snažnijim i uzbudljivijim partnerom vozaču te garantuju njegovu spremnost i za drugu deceniju na tronu segmenta crossovera.

face