www.snizenja.baXiaomi Redmi Note 8 dolazi u različitim bojama. Meni omiljena na ovom uređaju je definitivno kristalno zelena, daje telefonu neki „cool – šmekerski“ izgled.
Xiaomi Redmi Note 8 pokreće Qualcomm SOM665 Snapdragon 665 Octa-core procesor.
Uređaj radi na Android 9.0 (Pie) + MIUI 10. Imamo IPS LCD zaslon rezolucije 1080 x 2340 piksela.

www.snizenja.baPrvo primjetno je odsustvo ureza na povećem ekranu. Moram reći da me izgled fascinira, Honor 9X na prvi pogled stvarno ima dobar dizajn. Ekran koji ne sadrži „urez“ odnosno tipični pad na vrhu ekrana, daje vam osjećaj FULL ekrana, kao da u ruci držite samo ekran. Za ovakav budžet friendly uređaj pozitivno sam iznenađen. Svaka čast Honor. Ekran nudi omjer između zaslona i tijela čak od 91%.
Na prvi pogled ne možete ni pomisliti da je ovaj uređaj spada među „pristupačne“ . Način izrade vam u fokus samo stavlja ekran. Još jednom Honor – čestitam na dizajnu.

www.snizenja.baInače kada spomenemo Samsung, automatski se vežemo za „najbolju“ seriju Samsung uređaja, a to je S serija. Pored S serije, imamo A seriju koja važi za mobilne telefone srednje klase. A ako ćemo po nekom redoslijedu Samsung Galaxy A10 je na samom dnu Galaxy A serije. Da li Galaxy A10 živi u skladu sa nazivom koji nosi? Vrijedi li novca?

www.snizenja.baUređaj kojeg pokreće velika procesorska snaga od 2,0 GHz + 1,5 GHz x 8,0 OctaCore. Uz ovakvu procesorsku snagu vrlo lako možete pokrenuti bilo koju aplikaciju. Uz to ima vrlo visok RAM kapacitet od 6GB, te je kao takav pogodan za obavljanje više zadataka. Šanse da osjetite da vam telefon usporava ili „šteka“ kod ovog uređaja svedene su na minimum.

www.snizenja.baTelefon koji je manje egzotičan od „Pro“ verzije, ali jednako dobra „tech“ mašina.
Šta trebate znati o Huawei P30 uređaju?
Po veličini, Huawei P30 je definicija telefona srednje veličine. Dimenzija 149,1 x 71,4 x 7,6 mm, a težine 165 g, gotovo identične veličine kao Samsung Galaxy S10.

www.snizenja.ba

Za sve one koji su nostalgični za telefonom koji svojom veličinom podsjeća na starije generacije, Apple je predstavio drugu seriju SE uređaja. Koji ne samo da je konpaktan, nego je prava mala mašina. Izgledom podsjeća na Apple-ov Iphone 8, ali unutrašnjost telefona pokreće A13 Apple Bionic chip, isto onaj koji se nalazi u do sad najboljem Apple uređaju - Iphone 11 Pro Max.

www.snizenja.ba

Ovaj premium uređaj nudi mnogo dobrih funkcija. Prvi je od Xiaomi telefona sa tri zadnje kamere. Ujedno je i prvi Xiaomi uređaj kojeg pokreće Qualcomm Snapdragon 855. Sama činjenica da imate isti hardver kao Samsungov Galaxy S10+ u pola cijene, čini Mi 9 uzbudljivijim i privlačnijim izborom za one koji žele uštedjeti novac, a uz to dobiti najnovije specifikacije.

face