PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Odmor od vožnje - Proputovanja kroz BiH - Vlašićka kuća

Idući od Sarajeva prema zapadnim krajevima Bosne i Hercegovine baš nakon 2 sata lagane vožnje po nesnosnim temperaturama poželjeli smo se malo okrijepiti uz kaficu i nešto za pregristi.

 Idući od Sarajeva prema zapadnim krajevima Bosne i Hercegovine baš nakon 2 sata lagane vožnje po nesnosnim temperaturama poželjeli smo se malo okrijepiti uz kaficu i nešto za pregristi.

Prvo što nas je prijatno iznenadilo je sam izgled objekta koji je sagrađen od prirodnih materijala i kao da sve u njemu izgleda autentično. Prostran parking koji nažalost nema hlada pa smo znali da kada se vratimo da ćemo naći auto koje se cvarilo na suncu i u kojem će biti 50 stepeni. Ali kao što se na kraju ispostavilo vrijedilo je sjesti u ovaj objekat.

Prilazeći baš debelom hladu i ljetnjoj bašti osvježava nas prijatan vjetrić koji obećava da nakon nesnosne vrućine smo našli dašak svježine koja nam je bila potrebna. Stolovi su napravljeni baš iznad malog potočića koji na ovim ljetnim temperaturama donosi baš lijep dašak svježine.

 Kako je bilo vrijeme ručku a vani nesnosna vrućina ovaj put smo zaobišli meso i odlučili se za jedan lagani obrok u vidu pure. Mislili smo da će to biti gotova palenta koja se skuha za 3 minute sa malo sira i to je to. Baš smo se prevarili, pura je bila vrhunska od ugođaja drvenih zdjela pa do okusa baš prave pure od domaćeg kukuruznog brašna, sa domaćim vlašićkim sirom i mileramom.  Vrhunski!

 

Ovaj lokal možete naći poslije Travnika prema Komaru u mjestašcu koje se zove Turbe i po mom mišljenju idealno mjesto za pauzu kada se putuje prema ili od Sarajeva.

A u unutrašnjosti objekta nas je dočekalo još jedno prijatno iznenađenje, vlašićki kajmak, sirevi, puter, mileram sve zadovoljavajućeg kvaliteta i siguran sam da je prirodnije i ukusnije od sličnih uvoznih proizvoda koji obećavaju samo trgovinski deficit i nude brendirano ime.


Zaključak:

Hrana - Odlična

Ambijent - Odličan

Usluga - Odlična

Cjenovnik - Može malo jeftinije al u prosjeku sličnih mjesta.

Parking - Prostran, nedostatak hlada.

sniženja.veza.ba ocjena:  8,34 (1 - 10).

Zdravlje - Pozitiva - Vijesti

face