Isprobaj bogatu i ukusnu juhu od povrća i heljde
Kišno vrijeme otjeraj ovom ukusnom juhom od heljde. Heljda je bogata hranljivim sastojcima, mineralima i vitaminima pa je odlična u kombinacijama s raznovrsnim povrćem. Za ovu ukusnu juhu potrebno ti je 45 minuta pripreme, a sastojci su dovoljni za 4 porcije
Sastojci:
200 g heljdine kaše
mrkva
šaka šampinjona
malo komorača
crvena paprika
veća rajčica
veća glavica luka
2 zrna češnjaka
300 g tikvica
0,3 dl maslinovog ulja
na vrh noža soli i papra
vezica peršina
Priprema:
Luk očisti, sitno nareži na kockice i preprži do zlatno žute boje na masnoći. Zatim dodaj mrkvu pa ostalo povrće po tvrdoći, koje isto lagano preprži.
Dodaje heljdu, bijeli luk, zalij vodom ili temeljcom i pusti lagano da kuha. Začini po ukusu i pred kraj dodaj rajčicu koju si prethodno narezala na kockice. Još lagano sve prokuhaj da heljda skroz omekša.
Serviraj tako da obilato pospeš sitno sjeckanim peršinom.