Koristili samo prstohvat ili cijeli svežanj začina, oni će "spojiti" jelo i dati mu jednu posebnu notu. Pročitajte, i zapamtite, koji začin odgovara kojoj vrsti hrane.

ko želite dobiti suptilnu i delikatnu aromu, dovoljno je koristiti minimalno začina, a ako želite da začin bude glavna zvijezda obroka, uzmite ga punu šaku.

Bosiljak
On je jedan od najbitnijih začina, a slatki bosiljak je najčešće korišten u ovim krajevima.Osim u talijanskim umacima i namazima, bosiljak se dodaje i u salatama, juhama, a najbolji je u kombinaciji s rajčicom.

Menta
Može se upotrebljavati kao dodatak raznim jelima, i slanim i slatkim. Na Mediteranu se cijeni kao dodatak janjetini, ali i mnogim voćnim salatama. Vi ga možete dodati mrkvi, grašku, sladoledu i osvježavajućim pićima.

Ružmarin
Ružmarin je jedan od najaromatičnijih i najkorištenijih začina. Njegove "iglice" odlično pašu uz pečenu janjetinu, luk i maslinovo ulje. Često ga se koristi kao dodatak pizzi, paradajz umacima a i svinjetini. s obzirom da je aroma ovog začina jaka, oprezno s količinama.

Origano
Grci vole origano posuti po salatama, a Talijani pizzama i umacima od rajčice. Dodajte origano preljevu za salate ili ga koristite u jelima od piletine, divljači ili ga, kako to rade i Grci, dodajte jelima ili salatama od plodova mora.

Peršin
Svježi peršin bi se trebao nalaziti u svakoj kuhinji i skoro u svakom loncu. Riječ je o biljci koja paše uz skoro sva jela. Plosnati peršin ima intenzivniji miris i okus od kovrčavog peršina koji se više upotrebljava kao dekoracija hladnih salata i predjela. Ovaj će začin oplemeniti svako jelo, radilo se o sezonskoj salati, dressingu, sendviču, marinadi, juhi, rižoti, tjestenini, povrću na žaru, juhi, ribi i mesu.

Vlasac
Vlasac je vrsta luka i jelima se uvijek dodaje na kraju jer će visoka temperatura uništiti njegovu aromu. Ako želite da se on jako osjeti u jelu, nasijecite ga na što sitnije komadiće. Možete ga i koristiti kao ukras jelima, tada ga samo istrgajte na manje komade. Odličan je u umacima ili na pečenom krumpiru.

Kopar
Još je u strom rimu kopar bio simbol vitalnosti. Njegovi nježni listići, intenzivnog okusa pašu uz razna jela: omlete, plodove mora, kozje sireve, juhe, jogurt, salate od krumpira i bilo koje jelo od krastavaca.

August 11, 2021

Kataloška ponuda IMTEC Katalog AKCIJA DO 30.09.2021

in Imtec

by Super User

Kataloška ponuda IMTEC Katalog AKCIJA DO 30.09.2021

 

December 06, 2020

Recenzija: Xiaomi POCO F2 PRO

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baNe tako davno korisnike je zaludio Xiaomi-ev model POCO F1 koji je bio jedan od najjeftinijih uređaja sa Snapdragon 845 čipom. Xiaomi i ovaj put vam nudi super uređaj po nižoj cijeni sa Qualcomm Snapdragon 865

December 05, 2020

Recenzija: 12 TWS Airpods

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baUkoliko tražite kvalitetne bežične slušalice po niskoj cijeni, na pravom ste mjestu. Kina kao i uvijek nudi dobre replike, a jedna od takvih su upravo i12.

July 22, 2020

RECENZIJA: Suuntu 7 pametni sat

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baSuunto 7 je atraktivan sat koji nekako uspijeva izgledati u isto vrijeme robusno, elegantno i uglađeno.

June 26, 2020

RECENZIJA: Black Shark 2

in Tehnika & IT

by Super User

www.snizenja.baIgranje igrica na pametnim telefonima postalo je ozbiljna stvar kod najvećih proizvođača igara poput Ubisofta, Activision Blizzard-a i mnogih drugih koji su prošli dodatnu kilometražu i dali svoj maksimum u tom području.

face