PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Uz ovu hranu izbacite nikotin iz tijela

Pušenje je štetno za zdravlje. Svi smo svjesni da je teško prestati sa ovom ružnom navikom.

Postoje mnoge opasnosti po zdravlje od nikotina koji se nalazi u cigaretama. Nikotin dovodi do naglog porasta krvnog pritiska i oštećenja pluća. Vrlo je teško osloboditi se pušenja jednom kada se naviknete na to. Međutim, ako ipak prestanete pušiti, učinci nikotina će trajati godinama.

Međutim, možete istjerati nikotin iz tijela sa zdravom hranom i mijenjanjem vašeg stila života.

Pušenje smanjuje količinu vitamina C, E i A. Ovi vitamini mogu zaštititi pluća od oštećenja, pa nakon što prestati pušiti, obavezno uključite u ishranu namirnice bogate vitaminom C i E. U nastavku pogledajte koje to namirnice trebate jesti kako bi izbacili nikotin iz vašeg tijela.

1. Brokula
Ovo zeleno povrće je bogat izvor vitamina C i B5. Pušenje smanjuje sadržaj vitamina C u tijelu. Dakle, jedite brokule kako bi „izbacili“ nikotin iz vašeg tijala. On također pomaže u gubitku težine i dobar je za trudnice.

2. Narandže
Sok narandže je bogat izvor vitamina C. Možete povećati metabolizam vašeg tijela i riješiti se stresa, ukoliko redovno jedete narandže.

3. Sok od mrkve
Ako pušite, onda trebate znati da kada zapalite cigaretu, nikotin ostaje u tijelu tri dana. Ako ste pušač, nikotin oštećuje vašu kožu. Sok od mrkve je dobar za kožu, a također je bogat vitaminima A, C, K, i B koji pomažu u uklanjanju nikotina iz organizma.

4. Zeleno lisnato povrće
Špinat je najbolje tamnozeleno lisnato povrće koje je ne samo bogato vitaminima, nego i folnom kiselinom. Ako ste u drugom stanju i zabrinuti ste zbog ostatka nikotina u vašem tijelu, jedite špinat.

5. Nar
Ovo crveno i sočno voće pomaže cirkulaciju krvi i povećava krvne stanice u tijelu. Da biste smanjili potrebu uzimanja nikotina, jedite nar.

6. Kivi
Ovo čudo od voća pomaže u izbacivanju nikotina iz tijela. Plod je bogat izvor vitamina A, C i E. Kada pušite, ti vitamini se smanjuju u tijelu.

7. Bobice
Bobice poput jagoda pomažu u „istjerivanju“ nikotina i drugih štetnih toksina iz tijela.

8. Voda
Pušenje dovodi do dehidracije. Prema mnogim istraživačima, možete prestati pušiti i smanjiti nikotin iz tijela konzumiranjem dosta vode.

face