PRATITE SNIŽENJA BESPLATNO

Znate li koje namirnice uzrokuju akne?

 Da, ono što jedete može uzrokovati nepravilnosti na vašoj koži...

Očistite lice. Napravite piling. Namažete lice hidratantnom kremom. Spavate. Čini vam se kako radite sve što je u vašoj moći, kako bi vaša koža bila zdrava, a akne se i dalje pojavljuju? Hrana koju jedete može biti odgovorna za to.

Mlijeko
Tako je, mlijeko može pogoršati akne, i ne samo to, jer ono također može izazvati i nove. Studija na Sveučilištu Harvard pokazala je da postoji izravna veza zmeđu redovitog konzumiranja mlijeka i pojave akni. Ljudi koji su pili djelomično obrano mlijeko imali su najgore probleme s aknama. Osim toga, dokazano je da što je više mlijeko obrađivano, sadrži više hormona, koji uzrokuju nastanak akni.

Šećer
Svi volimo šećer i slastice koje ga sadrže u velikim količinama, ali on ne "voli" nas. Rafinirani šećeri uzrokuju nagli porast razine šećera u krvi, što uzrokuje naglo izlučivanje velike količine inzulina, koji potiče rast stanica oko pora kože i lučenje androgena, koji potiču stvaranje loja, a to sve uzrokuje nastanak akni. Nemojte očajavati, izaberite izvore prirodnog šećera, poput organski sušenih jabuka ili marelica.

Rafinirane namirnice
Pojedete li za ručak pizzu? Ili pojedete kolač kako biste izdržali cijelo popodne u uredu? Na ovaj način, također ćete si stvoriti probleme s vašom kožom, jer ove namirnice također će uzrokovati naglo povećanje razine šećera u krvi.

Čokolada
Čokolada će vam stvoriti probleme na isti način kao i šećer. Zato se obavezno prebacite na tamnu čokoladu, koja sadrži najmanje 70 posto kakaa, jer sadrži manje šećera, a više antioksidansa, koji smanjuju upalu i akne.

face